FAQ
FAQs
-
Studiegrupperne er et kerneelement i uddannelsen. Din studiegruppe er mennesker, du kommer helt tæt på under uddannelsen. I vil typisk mødes hver uge.
Du vil undervejs i uddannelsen blive sat i forkellige studiegrupper. Her vil I selv planlægge, hvornår I skal mødes og lave cases og øvelser. Det kan både være online eller fysisk alt efter, hvad I finder bedst.
På praksis modulerne opfordres du til at mødes med din gruppe fysisk, hvis muligt eller afsætte ekstra timer til at bruge hinanden som sparringspartnere og som jeres faste holdepunkt.
-
Du vil på uddannelsen og i din studiegruppe arbejde meget praksisorienteret. Du vil således øve den teori, som er blevet gennemgået og modtaget ,med supervision og feedback - både fra mig Anne Damgaard og de øvrige deltagere samt supervisere.
Du vil også meget hurtigt begynde at arbejde gratis med prøveklienter og så snart du føler dig klar med betalende kunder. Du vil således skulle have haft 150 timers praksiserfaring over 1.5 år.
I og med du skaber dit eget arbejdsliv undervejs og din egen forretning, vil det være rigtig godt at komme i gang med at teste produkter og services af, hvilket vi også arbejder med ind i undervisningen. Her er det også rigtig fint at begynde at tage betaling for produkter og services evt. til en introduktions pris. Det kan f.eks. være workshops, foredrag, E- bog, gruppe forløb mv.
Det er min ambition, at alle de studerende tjener investeringen i uddannelsen hjem inden du er færdig, eller kort tid efter afsluttet uddannelse.
-
Uddannelsen til Livs & Vidensmentor er forskningsbaseret - det vil sige den tager udgangspunkt i videnskabelige metode, og har et videnskabeligt grundlag. Den er ligeledes praksisorienteret, således at du fra start vil øve dig i at bruge dine færdigheder og kompetencer i praksis. På den baggrund er der opstillet mål for den viden, færdigheder og de kompetencer, som du skal kunne for at modtage dit certifikat og bestå eksamen. Præcis som på en almindelig anerkendt uddannelse.
-
Du vil afslutte uddannelsen med praktiske cases og en skriftlig opgave med mundtligt forsvar. Undervejs vil du og din studiegruppe modtage cases og opgaver, samt skulle forberede spørgsmål til undervisningen.
Eksamination foregår i marts 2026, såfremt du opfylder kravene for at kunne gå til eksamen.
Det kræver 150 timers egenpraksis og dokumentation herfor, at kunne gå til den afsluttende eksamen og få din certificering.
-
Du skal afsætte tid til undervisningen, samt den månedlige online undervisning som er omkring 2-3 timer.
Derudover skal du arbejde sammen med din studiegruppe. Det kan du forvente at bruge minimum 4 timer på om måneden. Derudover vil der være læsning og forberedelse til undervisning. Du skal forvente at bruge ca. 2 timer per uge som minimum.
Endelig vil du skulle bruge tid på at have prøveklienter og prøveforløb dette varierer på modulerne, men du skal som minimum afsætte 5 timer om måneden. Alt i alt kan du forvente udover selv undervisningen at bruge 18 -20 timer om måneden i snit, altså ca. 4 -5 timer om ugen på at skabe og bygge din nye forretning og dit nye arbejdsliv.
Det er vigtigt, at jo mere tid og dedikation du investerer i uddannelsen og i at skabe din forretning jo mere udbytte vil du få og jo dygtigere vil du blive, som mentor og i dit virke.
-
Det endelige beløb varierer for hver af de studerende, alt afhængigt af til- og fravalg, geografisk placering, osv.
På uddannelsen læser vi en række bøger, hvoraf nogle enkelte af dem er nogle, jeg anbefaler dig at købe, mens du kan nøjesmed at låne andre bøger på biblioteket eller købe bøgerne brugt.
Afhængigt af din bopæls placering, må du forvente nogle omkostninger til kost og logi i forbindelse med fysiske moduler, som med befinder sig på fyn, hvor vi har lokaler.
Alt i alt kan du estimere et sted imellem 2-6000 kr. i meromkostninger gennem de 18. måneder uddannelsen varer.
Hvordan foregår optagelsesprocessen?
For at sørge for at det er uddannelsen er det helt rigtige for den enkelte og samtidigt sammensætte det helt rigtige hold, består optagelsen af 3 dele;
1. Samtale med Anne
Når du har fundet ud af at du gerne vil høre mere omkring uddannelsen, er næste skridt at kontakte mig med henblik på en indledende samtale. Vi finder så et tidspunkt at snakke sammen og finder ud af om uddannelsen er potentielt det rigtige match til din situation.
2. Ansøgning
Når den indledende samtale er forbi skal jeg modtage en skriftlig ansøgning, hvor du blandt andet kommer ind på din motivation for at søge ind, samt din vision for hvordan du vil anvende mentorfagligheden i dit arbejdsliv fremover.
3. Optagelsessamtale
Når jeg har modtaget din ansøgning vil vi aftale et tidspunkt for optagelsessamtalen. Her går vi i dybden med din ansøgning, dit ‘why’ samt udfordringer du ser kunne opstå undervejs. Du vil få svar på om du er optaget eller ej samme dag som optagelsessamtalen afholdes og vil efterfølgende modtage dit optagelsesbevis.
Sofia Straten hold 3